Testujeme SpotSOS

Sledujte polohu a pohyb expedície. Aktuálna poloha sa zobrazí v aplikácii Google Maps do cca. 5 minút od odoslania lokalizačnej správy. Možnosť využívania funkcií Google Maps - prepínanie mapového a satelitného pohľadu, zoom, drag and drop. Časové údaje sú uvádzané v GMT+1. Znamená to, že po pripočítaní 1 hodiny dostaneme údaj v našom SELČ čase. Ak chceme údaj v nepálskom čase, treba k zobrazovanému údaju pričítať 4 3/4 hodiny. Údaje v kolonke "Location" sú momentálne chybné, pracujeme na náprave :-)

Čo je SpotSOS

SpotSOS poskytuje satelitné pokrytie pre komunikáciu s priateľmi a rodinou, kedykoľvek chcete a hlavne keď ju potrebujete. Použitím 100% satelitnej technológie, Spot pracuje prakticky kdekoľvek na svete, aj na miestach, kde mobilné telefóny nefungujú. Pomocou tohto zariadenia môžete cestovať kamkoľvek. Zariadenie zaznamenáva Váš pohyb a hneď ako sa dostanete do problémov, tak jednoduchým stlačením tlačidla odošlete sms správu záchrannému stredisku alebo priateľom. To závisí od nastavenia zariadenia. Zariadenie je odolné proti nárazom, takže je vhodné najmä na aktivity vo voľnej prírode.

SpotSOS možnosti

SOS záchrana: Funkcia sa používa v prípade ohrozenia života alebo v prípade inej núdzovej udalosti. SpotSOS oznámi monitorovacej centrále vašu GPS polohu aj s výzvou na pomoc. Monitorovacia centrála následne zorganizuje potrebnú záchrannú akciu.


Privolať pomoc: V prípade udalosti, ktorá priamo neohrozuje váš život, či už na vode alebo na súši, je možné použiť túto funkciu na oznámenie vašim osobným kontaktom, že ste v núdzi a potrebujete pomoc.


Som OK: Táto funkcia umožňuje oznámiť vašej rodine a priateľom, že ste v poriadku. SpotSOS odošle vopred naprogramovanú správu spolu s vašou GPS polohou. Stlačením tlačidla sa odošle SMS správa alebo e-mail až desiatim vopred nastaveným kontaktom.


Správa: Funkcia odošle vašej rodine a priateľom správu, ktorú ste si predtým naprogramovali spolu s vašou GPS polohou.
.


Sledovanie trasy: Táto funkcia umožňuje odosielať a ukladať vašu polohu a umožňuje vašim známym sledovať váš postup v takmer reálnom čase, pomocou aplikácie Google Maps priamo na stránke SpotSOS.

SpotSOS výhody:

- Zariadenie je malé, ľahké a odolné voči klimatickým podmienkam.
- Poskytuje dôležitú komunikáciu s rodinou a s priateľmi, kedy budete chcieť alebo potrebovať.
- Umožnuje privolať pomoc pri mimoriadnych udalostiach.
- Posiela predprogramované správy spolu s GPS polohou.
- Zariadenie komunikuje tam, kde ostatné nemôžu.
- Možnosť sledovania priebehu trasy na internete.
- Nonstop podpora monitorovacej centrály.

TECHNOLÓGIA

GPS satelity: Presnosť lokalizácie 6.4 m
LEO satelity: 1610-1620 MHz L-band frekvencia
Rýchlosť satelitov: 27 200 km/h, Obkrúženie zeme za 114 min
Vzdialenosť: 1414 km nad povrchom zeme, 20 krát nižšie ako pevné satelity, vyžaduje menej energie a nižšia spotreba energie umožnuje častejšie aktualizácie
Viditeľnosť: od 1 do 4 kedykoľvek, viac satelitov pre SOS signály ako ktokoľvek iný (viac satelitov znamená skoršiu detekciu signálu)
Uhol detekcie: neustále sa meniaci, pomáha v hustom pokrytí
Rozsah lúčov: prekrývajúci, zvýšená pravdepodobnosť detekcie
Komunikácia: ak nie je nájdený GPS signál, SpotSOS pošle správu bez pozície GPS

TECHNICKÁ ŠPECIFIKÁCIA

Exportné dáta:
CSV (spreadsheet), KML (Google Earth™), GPX (GPS data) SPOT Adventures.com
Certifikáty:
FCC, IC, WEEE, SAR, RoHS, CE
Ostatné špecifikácie:
Rozmer: 94 x 66 x 25 mm, Hmotnosť: 147,4 g, GPS Lat. Lon. dátum formát: WGS-84
Prevádzkové prostredie:
Teplota: od -30°C do +60°C, Nadmorská výška: -100 m to +6500 m, Vlhkosť: MIL-STD 810E (Method 509.3), 5% NaCl, 95% destilovaná voda,
Vibrácie: Per SAE J1455, Random, od 20 Hz do 2000 Hz, 0.04g_/Hz, Vodotesnosť: Do hĺbky 1 metra po dobu 30 minút
LED diódy:
Zapnúť/Vypnúť; SOS záchrana; Privolanie pomoci; Sledovanie trasy; Som OK; Správa; GPS zachytené
Batéria:
3 plne nabité AAA Energizer® Ultimate Lithium 8x batérie (L92)

LINKY

www.spotsos.sk, www.spotsos.com